Beste,

Deze herfst bieden wij de kans om u te laten vaccineren tegen Covid en tegen Griep, of  één van beiden.

De covid-vaccinaties zijn besteld . Vanaf 22 september zouden wij deze moeten ontvangen van de overheid ( onder voorbehoud)

Iedereen die dit wil kan zich laten vaccineren, maar we raden de vaccinatie sterk aan voor

  1. Zwangere vrouwen
  2. 65 plussers
  3. personen met chronische ziektes zoals diabetes, zwaarlijvigheid, actieve kanker, ziektes van het immuunsysteem, het hart, de longen, de nieren, de lever en het zenuwstelsel.
  4. gezinsleden van baby’s jonger dan 6 maanden
  5. personen die in de zorgsector werken.


We vragen om geen afspraak te maken op de gewone raadpleging

We voorzien hiervoor aparte momenten op woensdag en donderdagnamiddag. Hiervoor kan best  telefonische contact opnemen ( 014/212420 )

Vermeld wel bij reden van contact of u beide vaccins wil toegediend krijgen of alleen covid of griep.

Griepvaccinaties zullen maar gezet worden vanaf 15 oktober


Teven is er ook een vaccinatiemoment op zaterdagvoormiddag 21 oktober. Hier kan je je laten vaccineren voor zowel covid en/of griep. 


 Nadien volgen er nog aparte momenten voor zowel Covid als Griep


Meer info

Het covid vaccin zal nadat u een afspraak heeft gemaakt beschikbaar zijn in de praktijk.

Hiervoor moet u dus zelf niets ondernemen. Voor het Covid vaccin moet u niets betalen. Dit wordt gratis door de overheid beschikbaar gesteld. Het contult is ook gratis.

Gezien de beperkte houdbaarheid van het covidvaccin is het voor ons heel belangrijk om te weten hoeveel patiënten er komen. Om die reden kunnen we dus geen vaccinaties tijdens de reguliere raadpleging toedienen maar alleen tijdens de voorziene vaccinatiemomenten. Specifiek voorbehouden tijdvak voor vaccinaties in de eigen praktijk


 Het griepvaccin moet u wel eerst bij de apotheek afhalen, thuis in de koelkast bewaren en meenemen naar de praktijk op uw vaccinatieafspraak. Hiervoor heeft u geen voorschrift meer voor nodig. Als u tot de prioritaire doelgroep behoort, wordt uw griepvaccin gedeeltelijk terugbetaald en betaalt u zelf € 4,08 of € 2,45 bij een verhoogde tegemoetkoming. Vraag aan de apotheek een bewijs van betaling om in te dienen bij uw ziekenfonds. Bij sommige ziekenfondsen ontvangt u nog een extra tegemoetkoming. Het consult bij de arts is ook gratis


Het covid- en griepvaccin mogen samen toegediend worden. Dit is veilig. Wilt u het toch apart laten toedienen, hou er dan wel rekening mee dat u er best minimum 14 dagen tussen laat . Het griepvaccin zetten we pas vanaf 15 oktober, maar we raden dat risicopatienten zich vlugger voor Covid laten vaccineren


Indien u de dag van uw afspraak één van de volgende symptomen (koorts, hoesten en/of ademhalingsmoeilijkheden, spierpijn, keelpijn of hoofdpijn, vermoeidheid, geur- en smaakverlies, verkoudheid, diarree) zou hebben kan u best uw vaccinatie uitstellen en even contact nemen met de praktijk voor een nieuwe afspraak.?


Als u nog vragen zou hebben over de griep- of covid vaccinatie, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om u te helpen